Jeugd

Tennis Alles-in-1
De kinderen die bij ons in ROOD spelen (ter beoordeling door de trainer, maar in de regel is dit van 7 t/m 11 jaar) vallen onder het Tennis Alles-in-1 pakket.  Het is de bedoeling dat we dit op termijn ook voor de andere kleuren/leeftijdsgroepen gaan invoeren. 
Ouders betalen daarvoor een vast bedrag van € 45,-- per maand. Daarmee zijn dan alle kosten inbegrepen van:
·         tennisles gedurende 40 weken per jaar (zomer en winter, behalve in de schoolvakanties), met 2 vaste lesmomenten per week.
·         automatische deelname aan competitie voor- en najaar 
·         lidmaatschap van LTV de Hartel*
·         lidmaatschap van de KNLTB
·         deelname aan alle club-evenementen en -toernooien van LTV de Hartel (uitgezonderd het open Hartel jeugdtoernooi in augustus, het tenniskamp van de trainer in diezelfde week en eventueel bezoek aan het ABN/AMRO toernooi).
·         het hele jaar vrij spelen
Kinderen die nieuw lid worden en die binnen het Alles-in-1 pakket vallen krijgen van ons een gratis racket, via ee
n tegoedbon van SPORT2000. 

Er zijn voor het Tennis Alles-in-1 pakket  2 vaste lesmomenten per week. Er wordt les gegeven op maandag van 15.00-16.00 uur en op woensdag van 15.00-16.00 uur
Kinderen kunnen zelf kiezen wanneer ze komen lessen:
- op het eerste lesmoment
- op het tweede lesmoment
- of op allebei de momenten, graag zelfs!!
Het zal duidelijk zijn dat de groepsgrootte hierdoor kan fluctueren. De trainer gaat creatief om met zijn lesprogramma.
De lessen gaan ALTIJD door, ook als het regent.
Als er door de weersomstandigheden geen les op de baan gegeven kan worden zorgt de trainer voor een alternatieve les op het park of in het clubhuis.
We gaan er bij Tennis Alles-in-1 van uit dat alle kinderen competitie spelen, net als bij voetbal of hockey het geval is. Je zit immers ‘op tennis’ en niet ‘op tennisles’.
Er is altijd de mogelijkheid voor extra (privé)lessen voor een kind. Dat kan individueel afgestemd worden met de trainer. Die kosten zijn uiteraard niet inbegrepen.
Voor informatie: Orlow Oosterhoff via [email protected] of tel. 06-3481 3848.
Voor kinderen die in blauw, oranje, groen of geel spelen gelden (voorlopig nog) andere voorwaarden. Zij betalen voor alle onderdelen (lidmaatschap, trainingen, deelname evenementen) nog apart. 

Training

Als je lid bent van onze tennisvereniging wil je natuurlijk graag (nog beter) leren tennissen én nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Dat kan! We hebben een tennistrainer (Orlow), die de leukste tennistrainingen verzorgt met gave spelletjes en leuke oefeningen waarbij je de techniek goed kan leren. Er wordt op verschillende dagen les gegeven, maar je wordt altijd in een groepje geplaatst dat bij jouw niveau past. Er is vooraf dus niet precies te zeggen op welke dag je lest krijgt. Dat gaat altijd in overleg. Behalve voor de kinderen die in ROOD spelen (zie hierboven).  
De KNLTB is onze leidraad voor competities en officiële toernooien én voor de methode van les geven. We werken met het principe van Tenniskids (zie aparte pagina onder 'JEUGD').
Je kunt alleen les krijgen als je lid bent. Zie verder onder 'Tennisles' op deze website. 

Tennispasje en afhangen
Als je lid bent heb je een tennispasje gekregen. Met dat pasje kun je zo vaak als je wilt (behalve als er een evenement bezig is) een tennisbaan reserveren om vrij te gaan spelen met iemand anders die lid is.
Dat kun je doen door het afhangbord te gebruiken, dat in de hal van het clubhuis hangt.
Je haalt je pasje door de pas-lezer en volgt de instructies. Als je het moeilijk vindt, vraag je even of een volwassene je daarmee wil helpen. Je kunt dan een half uur spelen als je met z'n 2-en bent, of 3 kwartier als je met 4 personen bent. Daarna kun je weer opnieuw afhangen enz. enz. 
Als het buitenhek dicht is als je aan komt, kun je dit met je pasje openen en lekker gaan tennissen. Door op de knop (op de paal) aan de linkerkant van de toegangsweg te drukken, gaat het hek weer open als je weg gaat. Je kunt je pasje ook gebruiken om zijdeur van het clubhuis te openen als deze op slot is. Dan kun je naar het toilet. 
Ook heb je je pasje ALTIJD nodig als je competitie speelt, dus het is slim om het altijd in je tennistas te bewaren. 

Jeugd en ouders
Om het vrij spelen en het vaker oefenen onder onze jongste jeugd te bevorderen mogen ouders (of verzorgers/opa of oma) van wie het kind bij ons lid is, zonder zelf lid te zijn 1 op 1 oefenen met hun kind.
Voor kinderen in die leeftijd is het immers wat lastig om met een ander kind te gaan afspreken om samen vrij te spelen. 
Daarbij gelden de volgende spelregels:
- het kind is lid bij LTV de Hartel
- het kind is 11 jaar of jonger
- er kan worden gespeeld op door-de-weekse dagen tot uiterlijk 19.00 uur en in het weekend de hele dag BEHALVE als er evenementen zijn.
- op 1 kind kan 1 ouder meedoen
- de ouder speelt alléén met het eigen kind
Aangezien de ouder geen pasje heeft, hoeft er ook niet te worden afgehangen. Normaal gesproken is dat op deze tijdstippen ook niet nodig.


Spelen op andere parken
Heb je een tennissend vriendje of vriendinnetje dat ergens anders lid is ? Nodig hem/haar gerust uit op ons park. Omgekeerd mag jij ook met hem/haar op een ander park spelen. We hebben daarover met de andere verenigingen in Spijkenisse goede afspraken gemaakt.
Kijk hier voor de spelregels

Evenementen

Bij LTV de Hartel wordt er het hele jaar door van alles voor de jeugd georganiseerd door de jeugdcommissie. Zie daarvoor ook onze 'Kalender jeugdevenementen'. 
Veel evenementen zijn voor de gezelligheid en bedoeld om met elkaar een leuke dag door te brengen. Leeftijd en sterkte zijn dan niet van belang want we zorgen ervoor dat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan meedoen.
Maar natuurlijk zijn er ook meer prestatie-gerichte evenementen (officiële toernooien) én we stimuleren je tot het spelen van competitie. Zo kun je alles wat je in de les leert ook in spelvorm in praktijk brengen en kom je steeds een stukje verder. 

Communicatie
Van alles wat op de vereniging wordt georganiseerd krijg je een email of een mededeling in een nieuwsbrief of een nieuwsflits. Houd je mail dus altijd goed in de gaten, want anders mis je van alles !

Aanvullende informatie
Is iets niet duidelijk ? Je kunt ons altijd van alles vragen.

Het maakt niet uit of je daarvoor de tennisleraar benadert ([email protected] of 06-3481 3848) of een bestuurslid. In elk geval kun je vragen of opmerkingen ook altijd kwijt aan [email protected]

Lid worden?
Dat zouden we leuk vinden! Zie hier het INSCHRIJFFORMULIER.