Tenniskids en competitie

Tenniskids  

Tenniskids is een programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, ontwikkeld door de KNLTB. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leer je razendsnel tennissen. Je wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst.
Zo kun je snel nieuwe vriendjes maken en kun je samen naar duidelijke doelen toewerken. Je gaat namelijk al heel snel wedstrijdjes spelen. Ook leer je op een leuke manier de juiste techniek.
Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids! Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende gekleurde fases. 

 Nog meer informatie over de achtergronden van het Tenniskids programma vind je HIER.
Er zijn door de KNLTB ook een mooie flimpjes gemaakt, waarin goed wordt uitgelegd hoe het met de verschillende kleuren zit:

Filmpje blauw
Filmpje rood
Filmpje oranje
Filmpje groen


Tenniskids toernooitjes
Verenigingen in het hele land organiseren losstaande Tenniskids toernooitjes waar jij ook aan kan meedoen, op jouw eigen niveau, in jouw kleur dus. Tijdens een Tenniskids toernooitje speel je korte partijtjes en ontmoet je kinderen van andere verenigingen. Ook op onze eigen vereniging worden die toernooitjes georganiseerd. Sommige toernooitjes zijn één dag en andere toernooitjes zijn verspreid over meerdere dagen. Ook zijn er Tenniskids toernooitjes die gekoppeld zijn aan open jeugdtoernooien. Kijk hier voor alle Tenniskids toernooitjes. (Je moet je hiervoor altijd wel zelf aanmelden, en alleen de eerste keer even inloggegevens aanmaken).

Tenniskids competitie
Ook kun je meedoen aan de competitie rood en oranje. Dat is een aantal keer per jaar, altijdop een zondagochtend. (Zie ook onze jeugd-evenementenkalender op deze site).

Soms speel je thuis, op ons eigen park, en soms uit. Als je uit speelt is dat altijd bij een vereniging in of rondom Spijkenisse dus je hoeft nooit heel ver weg.
Je speelt dan met andere kinderen van onze club in een team en je komt samen uit voor de Hartel. Meedoen is belangrijker dan winnen. Het doel is vooral om het leuk te hebben met elkaar en steeds beter te leren tennissen.
Op die dagen wordt het bijzonder op prijs gesteld als ouders een handje meehelpen met tellen, want het aantal vrijwilligers op een vereniging is meestal maar beperkt. Als je je hebt aangemeld verwachten we dat je ook meedoet, maar kun je een keer niet dan is dat geen probleem.

Kinderen die in groen spelen worden alvast voorbereid op de ‘echte’ competitie (geel). Zij spelen in het voor- en najaar een compleet competitieprogramma van 7 speeldagen elk. Bij groen dient er te worden aangetreden met een team van minimaal 4 kinderen, dus het is niet helemaal vrijblijvend. Opgeven betekent ook meedoen, ander dupeer je de andere kinderen doordat niet alle wedstrijdjes kunnen worden afgewerkt.

Informatie over de spelregels en de telling in rood, oranje en groen staat HIER.

Ook kun je je vragen altijd stellen aan onze tennisleraar Orlow Oosterhoff ([email protected] of 06-34 81 38 48)