Wintercompetitie

De wintercompetitie is een interne competitie, d.w.z. dat Hartel-leden onderling tegen elkaar spelen. Speelsterkte speelt daarbij geen rol, evenals de teamsamenstelling. 
Zo kan het dus gebeuren dat een damesteam tegen een herenteam speelt, of dat een team bestaat uit 3 dames en 1 heer o.i.d.
Het is bedoeld voor seniore leden, óók onze wintercontractanten kunnen hieraan meedoen. 
  
De start is jaarlijks in november en deze loopt t/m maart.

Aanmelden voor de wintercompetitie kan in de daarop voorafgaande periode via het nieuwsbericht op de website.

Nog even de wedstrijdbepalingen
Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen (dubbels) van ieder 45 minuten. De samenstelling van de dubbels staat vrij, echter zal deze zoveel als mogelijk dezelfde samenstelling moeten hebben als die van de tegenstander (GD-GD, HD-HD, DD-DD). Een speler speelt maximaal 2 partijen en maximaal éénmaal met dezelfde partner per wedstrijd. 

Een partij duurt 45 minuten, waarna de gewonnen games worden geteld. Het team dat na 4 partijen de meeste games heeft wint de wedstrijd.
Het thuisspelende team is verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslag via mail naar [email protected]
Het team dat alle wedstrijden wint is kampioen, indien er geen team is dat alle wedstrijden wint is het team met de meest gewonnen games kampioen.
Indien er meerdere teams zijn met evenveel gewonnen games is het team met de meeste games voor bij het onderlinge resultaat kampioen. Indien dit ook gelijk is het team met de minste games tegen kampioen.
In alle andere gevallen beslist de wedstrijdleiding.

In de praktijk wordt het met de wedstrijdbepalingen echter niet zo nauw genomen en wordt er ook geen kampioen uitgeroepen. 

Iedere speelavond zullen er 3 banen voor de wintercompetitie zijn gereserveerd. Uitslagen graag mailen naar [email protected]. Eventuele inhaaldagen in overleg. Gebruik daarvoor hetzelfde e-mail adres.