Toss avonden op vrijdag

10 november 2022


De originele wintercompetitie gaat helaas niet door vanwege de inschrijving van maar 3 teams.
Maar......er is vanuit een drietal leden een spontaan initiatief ontstaan om op de winterse vrijdagen tóch iets te organiseren, zodat er lekker getennist kan worden.

Het idee is om met dubbels 2 rondes per avond te gaan spelen met de aanwezige spelers op die avond. Je speelt zoveel mogelijk tegen verschillende spelers met verschillende partners. We spelen 2 sets per wedstrijd, dus je kan dan ook gelijk spelen. Iedereen kan meedoen en het aantal weken is ook helemaal vrij.
Per avond wordt een planning maken en de uitslagen bijgehouden, zodat we na 8 speelweken een soort eindstand kunnen maken. 
In de loop van elke speelronde zal er een app uitgaan om je aan te melden voor de betreffende speelronde op de vrijdag. Binnenlopen op de vrijdagavond kan ook altijd nog, dan is alleen de planning van je wedstrijd wat later bekend. 
Als er 2 of 3 spelers overblijven voor een speelronde, dan kunnen deze  eventueel enkelen. In de 2e ronde zullen zij wel met de dubbels worden ingedeeld.
Voel je vrij om andere leden ook enthousiast te maken voor deze wintercompetitie. Wil je meedoen, dan word je opgenomen in de groepsapp "Wintercompetitie" en merk je vanzelf hoe het verder gaat. Aanmelden hiervoor kan bij Marko Ouwens, Marcel van Meggelen (06-20684687) of Alex Hagestein. 
Inmiddels hebben al ruim 30 leden zich hiervoor aangemeld. 
Als je niet kunt/wilt spelen is dat geen probleem; je meldt je alleen aan voor de betreffende speeldag als je wél komt spelen.

Spelregels Wintercompetitie                        
1. Meedoen is net zo belangrijk als winnen, maar gezelligheid staat bovenaan.   
a. Wedstrijdpunten: 2 voor 2 gewonnen sets en 1 voor gelijkspel per unieke tegenstander*. Maximaal 8 punten per avond.
b. Tegenstander punten: 1 punt voor elke unieke tegenstander waar je tegen speelt. Maximaal 4 punten per avond
c. Partnerpunten: 2 punten voor elke unieke partner waar je mee speelt. Maximaal 4 punten per avond
d. Reservepunten: 1 punt voor elke ronde dat je wel aanwezig bent, maar niet ingedeeld kan worden** 

* Speel je vaker tegen dezelfde tegenstander, dan worden alle onderlinge resultaten gemiddeld door het aantal wedstrijden

** Kan je in de 1e ronde niet ingedeeld worden, dan speel je automatisch wel in de 2e ronde van die avond. Indien er een baan vrij is, dan kan er door de niet ingedeelde mensen onderling gespeeld worden .
Is er een uitvaller in een wedstrijd, dan kan een reserve die plaats overnemen. De te verdienen punten worden dan vanaf de 2e set voor de helft toegeschreven aan de invaller en de uitvaller.

2. Er worden dubbelpartijen gespeeld in 2 rondes per avond, met wedstrijden van 2 sets. Aanvang 1e ronde 19.30 uur. 2e ronde start uiterlijk om 21.00 uur.
Bij een 5-5 stand wordt er een tiebreak gespeeld, om uitloop te voorkomen.
       
3. Spelers melden zich op de vrijdagavond (vanaf 19 uur) bij de wedstrijdleiding en worden dan ingedeeld. 
Als de wedstrijdleiding na 19.30 zelf aan het spelen is, kunnen spelers die later komen, zelf een 4-tal vormen en na afloop de opstelling en de uitslag doorgeven aan de wedstrijdleiding.
Spelers die in de 1e of 2e ronde buiten de planning vallen, kunnen eventueel op een vrije baan wel een balletje slaan om warm te worden/blijven.

4. Speeldata op vrijdagavond                        
18-nov    2-dec    16-dec    13-jan    27-jan    10-feb    24-feb    10-mrt    

5. Spelers zorgen zelf voor de tennisballen, om de kosten voor deelname gratis te houden.

Nieuwscategorieën Competitie